minecraft

Lav din egen Minecraft server gratis

Indledning

Minecraft er et super populært spil for tiden, og udsigterne til at det snart skulle gå ned af bakken for spilproducenten Mojang er meget fjerne.

De fleste ved hvad Minecraft er, eller har måske hørt navnet, og du sidder nu her fordi du gerne vil vide hvordan du laver din egen Minecraft server.

I denne guide vil jeg tage udgangspunkt i Bukkit, som er et Minecraft server mod der giver en del flere muligheder når det kommer til at lave sin egen Minecraft server. Flere detaljer om hvad Bukkit her kan læses her.

Men uden at gå mere i dybden om Bukkit, så lad os komme i gang.

Download craftbukkit

Første skridt i hvordan du laver din egen Minecraft server er naturligvis at download de filer vi skal bruge for at gøre dette muligt. Gå ind på Bukkits download side og find filen under “ALTERNATE METHOD [Advanced Users]” og vælg latest recommended build. (Klik på linket for direkte download).

Download filen til et hvilken som helst sted på din computer du vil have serverfilerne til at ligge, og så er vi klar til næste skridt.

Kørsel af Minecraft serverfilerne

Da den fil du har downloadet er en JAVA fil kræver det at vi skal lave en lille bat-fil som kan starte serveren igennem JAVA. Så du åbner Notesblok (Notepad) og skriver følgende:

@ECHO OFF
SET BINDIR=%~dp0
CD /D "%BINDIR%"
"%ProgramFiles%\Java\jre6\bin\java.exe" -Xincgc -Xmx1G -jar craftbukkit-0.0.1-SNAPSHOT.jar
PAUSE

Og gemmer filen i mappen du hentede serverfilen til og kalder den start.bat. (Husk når du skal gemme filen skal du vælge “Alle filer (*.*)” i filtype. Det er også vigtigt filen bliver gemt i samme mappe som serverfilen.)

Nu skulle din mappe gerne se sådan her ud:

 

Alt du nu skal gøre er at køre/åbne start.bat og lade serveren gøre arbejdet. Når den er færdig skriver du “stop” i console vinduet, og nogle nye filer er blevet gjort klar til os.

konfiguration

En masse nye filer blev nu oprettet i mappen, og serveren har automatisk genereret en ny verden for os. Nu skal serveren konfigureres.

Åben filen “server.properties” med notesblok (notepad) og så skulle du gerne se noget i stil med dette:

Dette dokument bestemmer hvordan din server skal være.

 • level-name = Navnet på din verden. Udskift dette hvis du vil oprette en ny verden og selv vil bestemme hvad den skal hedde.
 • allow-nether = Bestemmer om det skal være muligt at rejse til “Nether”. Kan sættes til true (Ja) eller false (Nej).
 • view-distance = Bestemmer hvor langt i verdenen du kan se. Jo højere tallet er, jo mere tager det på serveren. Standarden er 10, men kan sættes til min. 3 og maks 15.
 • spawn-monsters = Vil du have monsters i din verden? true (Ja) false (Nej).
 • online-mode = Serveren vil tjekke op imod Minecrafts database om brugeren der logger ind findes. Denne funktion bør kun sættes til false (Nej) hvis du spiller Offline (Uden internet).
 • difficulty = Bestemmer sværhedsgraden så som skade gjort af monsters. Kan sættes til 0 (Ingen monsters), 1 Nem, 2 Normal og 3 som er svær.
 • gamemode = Definerer spillestilen. 1 – Survival, 2 – Creative mode.
 • spawn-animals =Skal der spawnse dyr i din verden?
 • max-players = Antallet af spillere der kan være på serveren på samme tid.
 • server-ip = Ip’en på serveren. Du kan lade denne være blank, eller sætte din egen IP adresse ind her. (Blank, altså ingen IP, er at foretrække på nuværende tidspunkt)
 • level-seed = Hvis du vil generere en speciel verden, så kan du indtaste seed på denne her.
 • pvp = Skal spillere være i stand din at slå hinanden ihjel?
 • server-port = Hvilken port din server skal bruges. (25565 er fint som standard)
 • allow-flight = Skal brugerne kunne flyve for at kunne komme nemmere rundt?
 • white-list = Hvis du slår denne til, vil kun brugere i whitelist filen være i stand til at komme ind på serveren.
 • motd = Skriver en velkomstbesked til brugeren der joiner serveren. Også kaldt Message of the day.

Næsten færdig!

Når du kan konfigureret din server og gemt filen så starter du din server igen og starter dit Minecraft op. Inde i Multiplayer kan du trykke på “Add Server“, tilføje et navn på din server (Valgfrit navn) og i IP nedenunder skriver du “localhost”. Join derefter serveren, og du skulle nu meget gerne være online på din egen Minecraft server!

Det var sådan du laver din egen Minecraft server. Jeg håber guiden her hjalp til at lave din egen, og du får en masse spændende kreationer opført i spillet.

Hvis du har bygget noget svedigt som du vil dele med mig, så gør det endelig i kommentarfeltet herunder.

På gensyn!

Denne guide er blevet opdateret i et nyt indlæg. Klik på følgende link for at gå til den opdaterede guide! Lav din egen minecraft server (opdateret)

70 tanker om “Lav din egen Minecraft server gratis

  1. Det er sikkert fordi du har hentet den nyeste server version som selvfølgelig er designet til at arbejde sammen med den nyeste klient fra Minecraft. Alt du skal gøre er at opdatere dit Mincraft til den nyeste version som rigtigt nok er 1.0.0 eller højere.

 1. hej :D Den siger at jeg måske har en server kærende på samme port?`jeg har før prøvet at lave server ud fra en engelsk guide men det gik ikke godt.

  Ellers mange tak for en fed guide :)

  1. Det kan der være flere årsager til. Den første kan have noget at gøre med at du ikke har sat den rigtige port op i routeren, så vil bukkit typisk gerne brokke sig.
   En anden mulighed er at bukkit serveren pt. er outdated i forhold til den nyeste version af minecraft, og vil derfor ikke virke. Bukkit har dog sagt vi ikke skal vente så lang tid før de kommer med et nyt server release :)

 2. Jeg har fået en rigtig god server op at kører med det her CraftBukkit men kan ikke finde (iConnemy), tror det er sådan det staves, og kan ikke finde ud af at sætte det op i serveren

  1. Dette var kun en guide til at sætte en Bukkit server op, så jeg yder desværre ikke support på diverse plugins.

   Mit råd er at tjekke dokumentationen til det pågældende plugin på deres plugin side, det kan som regel hjælpe en del. :)

 3. Hello there! Den guide hjalp mig… Ehhh… Meget! Siger vi bare… Nej, jeg forstår ikke det der.. Men “über nice” du har lavet en DANSK guide til det.. Der er så mange Engelske guide’s.. Men det er jo ikke alle der kan Engelsk, så “über nice”

 4. Fandt ud af det med serveren, men så er der nogen fejl i den. Jeg har sat den til at være på survival mindst fem gange nu. Men når jeg logger ind på den er jeg på Kreativ. Har du en logisk løsning?

 5. HJÆLP!
  Da jeg kører bat’en åbner den consolen og siger
  Den angivne sti blev ikke fundet. tryk på en vilkårlig tast for at fortsætte.
  det gør jeg så og nu lukker den.
  HJÆLP! -Morten

 6. når jeg køre bat filen start sker der kun det at cmd kommer frem og så står der truk på en vilkårlig tast for at fortsætte.

  når jeg trykker på en tast lukker den bare og der sker ikke noget.

 7. Alt går fint… Indtil jeg åbner batchfilen (på min pc vil den ikke kalde den “start.bat”, men kun “start”?), så står der jeg skal trykke på en vilkårlig tast for at fortsætte, men så lukker den bare “cmd” ..?

 8. jeg har prøvet at slette alt jeg har downloadet på denne side men vær gang jeg åbner start.bat kommer det op i et halvt sekund og lukker ned og jeg bliver ved med at klikke men virker ikke. der var også 1 gang hvor jeg kom ind men der stod der at den ikke kunne åbne eller køre det. håber du kan hjælpe mig:)

 9. 1 ting mere det man kopiere ind på notepad i starten skal det øverst eller nederst??

 10. hey dude jeg kan ikke få bat filen til at gøre det jeg vil har du skype eller noget skal bruge hurtig hjælp :)

 11. Hey Net-Freak, når jeg prøver køre start.bat filen fortæller cmd mig, at den angivne sti ikke blev fundet… Hvad gør jeg ved det???
  Og ellers fed guide!

 12. Hejsa NetFreak..;D
  Jeg har gjordt alt i din seje guide.
  Men der hvor man skal åbne sin start.bat. fil kan jeg ikke komme længerer!?
  Jeg har prøvet 1000 gange og har væntet 5 min.. men det gider bare ikke? Kan du hjælpe ville du være en gut!
  Håber selføldig jeg får min server op at kører!
  /Mathias (På minecraft: mowgli8.)

 13. Hej net-freak.
  Når man skal åbne sin start.bat fil står der tryk på en vilkår tast..
  Men der sker ingen ting.. Har tjekket efter ca. 3 gange og det er ikke skrevet forkert..
  Er der andet som jeg skal prøve?_?

  /Mathias

 14. Hey har alle de der white list og dem der men når jeg så trykker på server kommer det her :2012-06-20 13:49:24 [INFO] Starting minecraft server version 1.2.5
  2012-06-20 13:49:24 [INFO] Loading properties
  2012-06-20 13:49:24 [WARNING] server.properties does not exist
  2012-06-20 13:49:24 [INFO] Generating new properties file
  2012-06-20 13:49:24 [INFO] Starting Minecraft server on *:25565
  2012-06-20 13:49:25 [INFO] This server is running CraftBukkit version git-Bukkit-1.2.5-R4.0-b2222jnks (MC: 1.2.5) (Implementing API version 1.2.5-R4.0)
  2012-06-20 13:49:25 [WARNING] Failed to load ban list: java.io.FileNotFoundException: banned-players.txt (Den angivne fil blev ikke fundet)
  2012-06-20 13:49:25 [WARNING] Failed to load ip ban list: java.io.FileNotFoundException: banned-ips.txt (Den angivne fil blev ikke fundet)
  2012-06-20 13:49:25 [WARNING] Failed to load operators list: java.io.FileNotFoundException: ops.txt (Den angivne fil blev ikke fundet)
  2012-06-20 13:49:25 [WARNING] Failed to load white-list: java.io.FileNotFoundException: white-list.txt (Den angivne fil blev ikke fundet)
  2012-06-20 13:49:25 [INFO] Preparing level “world”
  2012-06-20 13:49:25 [INFO] Default game type: 0
  2012-06-20 13:49:26 [INFO] Preparing start region for level 0 (Seed: 5236233631165946502)
  2012-06-20 13:49:29 [INFO] Preparing spawn area: 3%
  2012-06-20 13:49:30 [INFO] Preparing spawn area: 16%
  2012-06-20 13:49:31 [INFO] Preparing spawn area: 24%
  2012-06-20 13:49:32 [INFO] Preparing spawn area: 40%
  2012-06-20 13:49:33 [INFO] Preparing spawn area: 56%
  2012-06-20 13:49:34 [INFO] Preparing spawn area: 73%
  2012-06-20 13:49:35 [INFO] Preparing spawn area: 93%
  2012-06-20 13:49:35 [INFO] Preparing start region for level 1 (Seed: 5236233631165946502)
  2012-06-20 13:49:36 [INFO] Preparing spawn area: 8%
  2012-06-20 13:49:37 [INFO] Preparing spawn area: 24%
  2012-06-20 13:49:38 [INFO] Preparing spawn area: 48%
  2012-06-20 13:49:39 [INFO] Preparing spawn area: 73%
  2012-06-20 13:49:40 [INFO] Preparing spawn area: 85%
  2012-06-20 13:49:41 [INFO] Preparing start region for level 2 (Seed: 5236233631165946502)
  2012-06-20 13:49:41 [INFO] Preparing spawn area: 0%
  2012-06-20 13:49:42 [INFO] Preparing spawn area: 40%
  2012-06-20 13:49:43 [INFO] Preparing spawn area: 93%
  2012-06-20 13:49:44 [INFO] Done (18,457s)! For help, type “help” or “?”
  2012-06-20 13:49:49 [INFO] CONSOLE: Stopping the server..
  2012-06-20 13:49:49 [INFO] Stopping server
  2012-06-20 13:49:49 [INFO] Saving chunks
  2012-06-20 13:50:25 [INFO] Starting minecraft server version 1.2.5
  2012-06-20 13:50:25 [INFO] Loading properties
  2012-06-20 13:50:25 [INFO] Starting Minecraft server on *:25565
  2012-06-20 13:50:25 [INFO] This server is running CraftBukkit version git-Bukkit-1.2.5-R4.0-b2222jnks (MC: 1.2.5) (Implementing API version 1.2.5-R4.0)
  2012-06-20 13:50:25 [INFO] Preparing level “world”
  2012-06-20 13:50:25 [INFO] Default game type: 0
  2012-06-20 13:50:25 [INFO] Preparing start region for level 0 (Seed: 5236233631165946502)
  2012-06-20 13:50:26 [INFO] Preparing start region for level 1 (Seed: 5236233631165946502)
  2012-06-20 13:50:26 [INFO] Preparing spawn area: 16%
  2012-06-20 13:50:27 [INFO] Preparing start region for level 2 (Seed: 5236233631165946502)
  2012-06-20 13:50:27 [INFO] Server permissions file permissions.yml is empty, ignoring it
  2012-06-20 13:50:27 [INFO] Done (1,933s)! For help, type “help” or “?”
  2012-06-20 13:50:36 [INFO] CONSOLE: Stopping the server..
  2012-06-20 13:50:36 [INFO] Stopping server
  2012-06-20 13:50:36 [INFO] Saving chunks
  Hvad skal jeg gøre ?

 15. når jeg laver den der bat fil siger den bare
  “dab abguvbe stu blec ikke fundet.
  tryk på en vulkårlig tast for at fortsætte…”
  og når jeg gør det logger det ned kan du hjælpe mig med det?? :D

  1. ups fail det er “den angivne sti bliv ikke fundet.
   tryk på en vilkårlig tast for at fortsætte…” :D

 16. jeg lavedet er server igår men kan ikke fide den der jave fil eller min serveres ip???

 17. Hey

  har fået lavet den der server, og nu, inde i spillet, kan jeg ikke fjerne dirt eller lige der er der, ved et bestemt sted (det viser sig at være ved der hvor jeg startede at spawn i begyndelsen), hvordan kan jeg laver det om?

  mvh mette

 18. Hey Net-Freak.dk !

  Kan i hjælpe med med at port forward for en netgear route, jeg har kigget på mange forskellige tutorials på youtube, men det virker ikke for mig :(
  Hvorfor?

 19. Jeg har en server, der fungerer perfekt. Jeg er god til at sætte plugins op, og få det hele i serveren til at arbejde sammen. I kan tilføje mig på skype hvis i har nogle spørgsmål til hvordan du får din helt egen server med spawn, kits, factions, worldedit, lockette, chestprotection og meget mere.
  Skype: swartins

  MVH Frederik W / WARTIN

 20. @Mette E Du kan gøre dig til det der hedder op så du kan alle ting på serveren. Du kan tilføje dit in-game navn i filen der hedder (Ops) og genstarte serveren //Benjmin J

 21. jeg ved det her lyder mærkeligt.. men er der ikke en nemmere måde? jeg har opadteret minecraft, og installeret Hamachi, men kan ikke finde ud at spille med min ven… Ville blive super glaad hvis du kunne hjælpe mig :D
  hilsen mig XD (Sofie)

 22. Davs, Jeg vil bare høre om jeg kunne få noget privat hjælp med at få en server op, har prøvet i virkleig lang tid men har stadig ikke fattet hvordan man gør. det kunne virkleig være dejeligt vis du gad og hjælpe mig med at gøre det. :D

Der er lukket for kommentarer.