Vælg en side

Indledning

Minecraft er et super populært spil for tiden, og udsigterne til at det snart skulle gå ned af bakken for spilproducenten Mojang er meget fjerne.

De fleste ved hvad Minecraft er, eller har måske hørt navnet, og du sidder nu her fordi du gerne vil vide hvordan du laver din egen Minecraft server.

I denne guide vil jeg tage udgangspunkt i Bukkit, som er et Minecraft server mod der giver en del flere muligheder når det kommer til at lave sin egen Minecraft server. Flere detaljer om hvad Bukkit her kan læses her.

Men uden at gå mere i dybden om Bukkit, så lad os komme i gang.

Download craftbukkit

Første skridt i hvordan du laver din egen Minecraft server er naturligvis at download de filer vi skal bruge for at gøre dette muligt. Gå ind på Bukkits download side og find filen under “ALTERNATE METHOD [Advanced Users]” og vælg latest recommended build. (Klik på linket for direkte download).

Download filen til et hvilken som helst sted på din computer du vil have serverfilerne til at ligge, og så er vi klar til næste skridt.

Kørsel af Minecraft serverfilerne

Da den fil du har downloadet er en JAVA fil kræver det at vi skal lave en lille bat-fil som kan starte serveren igennem JAVA. Så du åbner Notesblok (Notepad) og skriver følgende:

@ECHO OFF
SET BINDIR=%~dp0
CD /D "%BINDIR%"
"%ProgramFiles%\Java\jre6\bin\java.exe" -Xincgc -Xmx1G -jar craftbukkit-0.0.1-SNAPSHOT.jar
PAUSE

Og gemmer filen i mappen du hentede serverfilen til og kalder den start.bat. (Husk når du skal gemme filen skal du vælge “Alle filer (*.*)” i filtype. Det er også vigtigt filen bliver gemt i samme mappe som serverfilen.)

Nu skulle din mappe gerne se sådan her ud:

 

Alt du nu skal gøre er at køre/åbne start.bat og lade serveren gøre arbejdet. Når den er færdig skriver du “stop” i console vinduet, og nogle nye filer er blevet gjort klar til os.

konfiguration

En masse nye filer blev nu oprettet i mappen, og serveren har automatisk genereret en ny verden for os. Nu skal serveren konfigureres.

Åben filen “server.properties” med notesblok (notepad) og så skulle du gerne se noget i stil med dette:

Dette dokument bestemmer hvordan din server skal være.

 • level-name = Navnet på din verden. Udskift dette hvis du vil oprette en ny verden og selv vil bestemme hvad den skal hedde.
 • allow-nether = Bestemmer om det skal være muligt at rejse til “Nether”. Kan sættes til true (Ja) eller false (Nej).
 • view-distance = Bestemmer hvor langt i verdenen du kan se. Jo højere tallet er, jo mere tager det på serveren. Standarden er 10, men kan sættes til min. 3 og maks 15.
 • spawn-monsters = Vil du have monsters i din verden? true (Ja) false (Nej).
 • online-mode = Serveren vil tjekke op imod Minecrafts database om brugeren der logger ind findes. Denne funktion bør kun sættes til false (Nej) hvis du spiller Offline (Uden internet).
 • difficulty = Bestemmer sværhedsgraden så som skade gjort af monsters. Kan sættes til 0 (Ingen monsters), 1 Nem, 2 Normal og 3 som er svær.
 • gamemode = Definerer spillestilen. 1 – Survival, 2 – Creative mode.
 • spawn-animals =Skal der spawnse dyr i din verden?
 • max-players = Antallet af spillere der kan være på serveren på samme tid.
 • server-ip = Ip’en på serveren. Du kan lade denne være blank, eller sætte din egen IP adresse ind her. (Blank, altså ingen IP, er at foretrække på nuværende tidspunkt)
 • level-seed = Hvis du vil generere en speciel verden, så kan du indtaste seed på denne her.
 • pvp = Skal spillere være i stand din at slå hinanden ihjel?
 • server-port = Hvilken port din server skal bruges. (25565 er fint som standard)
 • allow-flight = Skal brugerne kunne flyve for at kunne komme nemmere rundt?
 • white-list = Hvis du slår denne til, vil kun brugere i whitelist filen være i stand til at komme ind på serveren.
 • motd = Skriver en velkomstbesked til brugeren der joiner serveren. Også kaldt Message of the day.

Næsten færdig!

Når du kan konfigureret din server og gemt filen så starter du din server igen og starter dit Minecraft op. Inde i Multiplayer kan du trykke på “Add Server“, tilføje et navn på din server (Valgfrit navn) og i IP nedenunder skriver du “localhost”. Join derefter serveren, og du skulle nu meget gerne være online på din egen Minecraft server!

Det var sådan du laver din egen Minecraft server. Jeg håber guiden her hjalp til at lave din egen, og du får en masse spændende kreationer opført i spillet.

Hvis du har bygget noget svedigt som du vil dele med mig, så gør det endelig i kommentarfeltet herunder.

På gensyn!

Denne guide er blevet opdateret i et nyt indlæg. Klik på følgende link for at gå til den opdaterede guide! Lav din egen minecraft server (opdateret)